Interview "Best voor de drie punten gaan"

Thomas De Block
| 5 reacties
"Best voor de drie punten gaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staan Westerlo en OH Leuven tegenover elkaar. Voor Westerlo lijkt het de match van de laatste kans terwijl OHL mits een zege vrijwel zeker is van play-off II. Onze redactie blikt vooruit met Westerlo- verdediger Steven De Petter en OHL- middenvelder Frederik Boi.

Het verschil tussen Westerlo en OHL bedraagt vijf punten. Steven De Petter moet geschorst toekijken, maar beseft dat een overwinning noodzakelijk wordt voor Westerlo. “We bevinden ons in een reeks van vier belangrijke duels en hebben er nu drie gespeeld. Een overwinning zal zeer belangrijk worden want anders wordt het heel moeilijk. Ik wil echter nog niet denken aan mogelijke barragewedstrijden, we moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

Voor OHL liggen de zaken anders. Een puntendeling tegen Westerlo kan een grote stap zijn richting behoud. Frederik Boi wil echter niet speculeren op een gelijkspel. “We kunnen best voor de drie punten gaan. Ik ga er ook vanuit dat we een goede match spelen en dat we zullen winnen. We hebben dan acht punten voorsprong op Westerlo, wat voldoende moet zijn voor het behoud.”

Geen nervositeit bij beide ploegen
Westerlo bevindt zich in acute degradatiezorgen. Volgens De Petter verandert dit echter niets aan de sfeer in het team. “We spelen al een tijdje onder druk dus we worden het stilaan gewoon om belangrijke wedstrijden te spelen. Ik denk ook dat iedereen er voorlopig mee omkan. Voor de meeste van onze spelers is voetballen tegen degradatie nieuw, maar we houden elkaar scherp.”

OH Leuven verkeerde lange tijd in een veilige haven maar door het puntengewin van enkele concurrenten is de club teruggezakt naar een ‘gevaarlijke’ veertiende plaats. “We wisten dat we een moeilijk programma hadden, al hoopten we tegen Gent wel op een punt", aldus Boi. "De 5-0 op Genk bleef ook niet te lang nazinderen. We speelden er een slechte wedstrijd, maar het maakte eigenlijk niet uit of we daar met 1-0 of 5-0 verloren.”

Ongeduldige fans
Afgelopen week eiste een (klein) deel van de Westerlo-supporters het ontslag van trainer Ceulemans. “Het is begrijpelijk dat de supporters ontevreden zijn", aldus De Petter. "Niemand verkeert graag in deze omstandigheden. Ik ben echter van oordeel dat een trainersontslag onze problemen niet zal oplossen.”

Bij OHL zien de supporters het nog volledig zitten. Boi hoopt in Westerlo op de aanwezigheid van de eigen achterban. “Ik hoop uiteraard dat er veel fans meegaan. Ze hebben zich dit seizoen al meermaals bewezen en het is altijd leuk voor de sfeer. Hopelijk kunnen we hen plezieren met een goed resultaat.”

Spelen in de kou
Door het strenge winterweer is het lang niet zeker dat alle eersteklasseduels dit weekend zullen plaatsvinden. Westerlo-verdediger De Petter denkt dat een afgelasting niet aan de orde is. “De omstandigheden zijn nog redelijk gunstig. Het veld zou er vrij goed bijliggen dus de veldverwarming doet voorlopig haar werk. Wat de koude betreft zal het niet veel verschillen met vorige week. Toen was het ook koud, dus nu zal het ook wel lukken.”

"In wedstrijden zoals vorig weekend (tegen Gent) zal je misschien gemerkt hebben dat ik niet zo goed overweg kan met de winterse omstandigheden", zegt Frederik Boi over het huidige winterweer. "Ik ben een meter 84 en dat is niet bepaald ideaal om op een glad veld overeind te blijven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties