Beerschot AC rouwt om overlijden Jacques Pellens

Beerschot AC rouwt om overlijden Jacques Pellens
Foto: © SC

Donderdagavond is Jacques Pellens op 78-jarige leeftijd overleden. Vanavond zullen de spelers op het veld van KV Mechelen een rouwband dragen om de man te eren.

Pellens werd op 15 januari 1934 geboren. Hij was tot aan de fusie met Germinal Ekeren in 1999 een zeer gewaardeerde en zelfs onmisbare medewerker van Beerschot. Hij was er eerst jeugdtrainer, lid van het bestuur van de jeugdwerking en bezieler van het internationale Muguettoernooi voor jeugdploegen, maar in de jaren negentig ook algemeen secretaris, gerechtigd correspondent en team manager.

Na de ineenstorting van het oude Beerschot, met een degradatie naar tweede en zelfs derde klasse en financiële problemen, bleef Pellens een drijvende kracht achter de schermen.Toen de fusie met Germinal werd bekrachtigd, moest hij omwille van gezondheidsproblemen afhaken en eindigde zijn carrière op het Kiel.

In december werd Jacques Pellens getroffen door een hersentumor. Sindsdien verbleef hij in het ziekenhuis, waar hij donderdag is overleden. Volgende week zaterdag zal er ter gelegenheid van de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven op gepaste wijze afscheid worden genomen van een man die heel belangrijk is geweest voor de club.

Onze redactie wenst zijn medeleven te betuigen aan de weduwe, de familie en de vrienden van Jacques, en wenst hen heel veel sterkte in deze droevige dagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties