Hiddink: "Ik kon ook gaan kaarten"

Glenn Schrader
| 2 reacties
Hiddink: "Ik kon ook gaan kaarten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guus Hiddink zal dankzij zijn contract bij Anzhi Makhachkala weer tot de grootverdieners in het voetbal horen. Naar verluidt zou de Nederlander om en nabij de tien miljoen euro per jaar krijgen. Volgens Hiddink ging het niet alleen om het geld.

“'Ik spreek niet over bedragen”, aldus Hiddink tegen Voetbal International tv. “Het mag duidelijk zijn, dat ik op mijn 65ste mijn pensioen niet meer hoef veilig te stellen en dus dat het niet in eerste instantie om geld gaat”, zegt de Nederlander.

“Ik kan ook jeu-de-boules gaan spelen, of gaan kaarten, maar ik vind het gewoon nog heerlijk om met jonge mensen te werken. En dat kan ik hier. Daarnaast zie ik natuurlijk een sportieve uitdaging in het proberen deze club omhoog te krijgen op de ranglijst”, geeft de coach aan.

Volgens Hiddink is geld niet de beweegreden van de eigenaar van Anzhi. “Zoals overal in het voetbal gaat bij Anzhi veel geld om en ik weet dat Dagestan een arme regio is. Maar Suleyman Kerimov (de eigenaar van Anzhi), doet veel meer voor deze regio dan alleen maar investeren in Anzhi. Hij bouwt ook ziekenhuizen en probeert Dagestan op allerlei manieren te ontwikkelen”, weet Hiddink.

Ook Hiddink heeft nog plannen voor de toekomst. “Zelf wil ik helpen met het opzetten van voetbalscholen of iets dergelijks en het bij de club neerzetten van een goed gestructureerde jeugdopleiding, zoals ik eerder bij de Russische bond heb gedaan”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties