Interview Jacobs: "Spijtig voor Ceulemans"

Jacobs: "Spijtig voor Ceulemans"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht zal zondag de slag van tegen AZ proberen te verwerken. Wordt Westerlo dan het kind van de rekening? Ariël Jacobs hoopt alvast dat zijn spelers de knop omdraaien.

Johan Walckiers in Anderlecht

Jacobs heeft twee dagen de tijd om zijn groep weer scherp te krijgen. Tegen Westerlo kan hij wel een aantal spelers rust geven en een paar jongens meer speeltijd gunnen. "Dat zullen we zondag wel zien of ik ga roteren", zei Jacobs over dat onderwerp. Verwacht wordt wel dat de paars-witte trainer Canesin en/of De Sutter een basisplaats zal geven. Deschacht speelt zondag al zeker op de plaats van de geblesseerde Safari.

Jacobs hoopt tevens dat de wedstrijd tegen AZ niet te veel meer in het hoofd zal hangen. "Het zijn twee verschillende competities. Ik hoop dat de spelers op zoek gaan naar rehabilitatie na een slechte match als die van donderdag. Dat we sterker zijn dan Westerlo? Op papier ja, maar er wordt zoveel op papier geschreven."

De Brusselse trainer had ook nog een woordje voor Jan Ceulemans, die momenteel met Westerlo in een moeilijk parket zit. De Belgische recordinternational kreeg dan ook zijn deel van de kritiek nog eens over zich heen. "Voetbal is een ploegsport waar egoïsme voorop staat", was Jacobs cryptisch. "Vorig seizoen speelde Westerlo nog de bekerfinale. Acht maanden is blijkbaar een lange tijd want iedereen is dat al vergeten. Jan heeft een enorme verdienste voor ons voetbal, maar zo zit de wereld in elkaar. Dat weet hij ook en het is spijtig voor hem. In een ideale wereld zou ik zeggen: Westerlo mag zondag winnen als wij kampioen spelen, maar dat is enkel uit sympathie voor Jan. Zo zit het niet in elkaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties