Arsenal kan overtuigen, Manchester United wint nipt

Glenn Schrader
| 11 reacties

Arsenal toonde in de beladen stadsderby tegen Tottenham zijn veerkracht. Na 0-2 achter te komen stondenThe Gunners recht en wonnen ze uiteindelijk met 5-2. Elders kon Manchester United met wat geluk en ervaring winning tegen Norwich City.

Norwich City – Manchester United 1 - 2

Aanvankelijk leek Manchester United op een eenvoudige zegen af te stevenen. Al na zeven minuten keek Norwich tegen een achterstand aan. De crossbal van Nani viel tussen de verdediging en doelman in, waarop Paul Scholes de bal binnen kon koppen.

Norwich City gaf zich weliswaar niet gewonnen en creëerde ook verschillende kansen in de eerste helft. Dankzij een sterke De Gea konden pogingen van Pilkington en Holt niet verzilverd worden.

Een kwartier voor tijd claimde Norwich City tot tweemaal toe een strafschop, maar ze kregen er geen. De gelijkmaker viel dan weer wel. In de 84e minuut kon Holt scoren nadat De Grea een fraaie redding bracht op het schot van Wilbraham.

In blessuretijd zorgde jubilaris Ryan Giggs dan voor de winst. Door deze overwinning blijft Manchester City in het vizier van United.

Arsenal – Tottenham 5 – 2

Voor eigen publiek liet Arsenal zich van zijn beste kant zien. The Gunners konden ondanks een 0-2 achterstand toch nog winnen tegen stadsgenoot Tottenham.

De thuisploeg beleefde een slechte start. In de vierde minuut kon Louis Saha al een fout van Thomas Vermaelen afstraffen. Toen Emmanuel Adebayor na een half uur spelen voor de 0-2 zorgde leken The Gunners verslagen.

Toch kon Arsenal dankzij de hulp van Robin Van Persie nog terugkomen.  De Nederlander raakte bij het eerste doelpunt de paal, waarop Sagna de daaropvolgende voorzet kon binnenkoppen. De gelijkmaker kon Van Persie wel op zijn naam schrijven. Hij kon in de draai knap raak schieten.

Dankzij twee doelpunten van Theo Walcott werd de zege veilig gesteld door Arsenal. Het overige doelpunt kwam van de voet van Tomas Rosicky. Kort voor het einde maakte Scott Parker de ondergang van Tottenham helemaal compleet door een tweede gele kaart te pakken.

Dankzij deze winst  staat Arsenal weer op de vierde plek met 46 punten. Tottenham blijft staan op de derde plaats en heeft tot dusver 53 punten behaald.