Interview Corstjens: "Beide ploegen aan elkaar gewaagd"

Glenn Schrader
| 0 reacties
Corstjens: "Beide ploegen aan elkaar gewaagd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo en STVV zullen binnen een paar weken moeten uitmaken wie er PO3 gaat winnen of verliezen. Bij Westerlo concentreren ze zich nu volop op de komende strijd met de Limburgers uit Sint-Truiden.

Corstjens gaf al een kleine voortuitblik naar de komende wedstrijden tegen De Kanaries. “Het zal vooral een spannende strijd worden denk ik”, zegt hij tegenover onze redactie. “Volgens mij zijn beide ploegen wel aan elkaar gewaagd en kan er vanalles gebeuren.”

Motivatie om deze wedstrijden te spelen is er nog in de ploeg. “We laten de moed ons niet in de schoenen zinken natuurlijk. We hebben dit seizoen al wat pech gehad met onder andere de blessures, maar die zijn nu opgelost. Iemand die geen motivatie vindt om deze laatste wedstrijden te spelen hoort ook gewoon niet in de Jupiler Pro League”, zegt hij strijdvaardig.

STVV heeft geen geheimen
PO3 komt eraan, dus ook de tijd om STVV uitvoerig te scouten. “Natuurlijk kijken we wel wat meer naar STVV, maar heel veel geheimen heeft Sint-Truiden niet meer voor ons. We hebben er al tweemaal tegen gespeeld dus we kennen ze wel. Dat werkt ook averechts natuurlijk, zo kennen ook de Limburgers ons spel wel”, legt hij uit.

Nu de PO3 bijna gaat beginnen komt er toch enige rivaliteit tussen beide clubs. “De voorbije jaren was die er eigenlijk niet echt denk ik. Nu beide clubs samen in PO3 moeten spelen is het normaal dat er rivaliteit komt.”

Terugkeer van verschillende spelers
Westerlo kon vorige week zes(!) spelers recupereren, toch een groot aantal. “Die spelers die we nu terug bij de ploeg hebben kunnen belangrijk zijn. Ze brengen de nodige ervaring in de basis. We moeten natuurlijk niet te veel verwachten van hun, sommigen van hen hebben een paar weken niet gespeeld dus dat vraagt nog wat tijd.”

Naar beneden kijken
Met de hete adem van de tweede klasse in de nek moet er toch al gespeculeerd worden op confrontaties met bijvoorbeeld Eupen en Charleroi. “We kijken nu wel al meer naar de ploegen uit tweede klasse”, stelt Corstjens. “Maar nu gaan we ons volop concentreren op de aankomende wedstrijden tegen STVV, daarna zien we wel wat er komt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties