Juventus stevig aan kop

Melissa Maes
| 13 reacties

Juventus heeft zondagavond een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de titel. De Oude Dame stuurde AS Roma met lege handen naar huis (4-0).

Voor Maarten Stekelenburg begon de wedstrijd beroerd. De doelman moest zich na vier minuten al een eerste keer omdraaien om het schot van Arturo Vidal uit zijn kooi te halen. Niet veel later ging het weer verkeerd bij AS Roma. Vidal kon vrij uithalen en de bal ging via de vingertoppen van Stekelenburg in doel.

Na een halfuurtje spelen ging het voor de Nederlandse doelman van kwaad naar erger. Stekelenburg werd met een rood karton weggestuurd na het neerhalen van de doorgebroken Claudio Marchisio. De daaropvolgende penalty werd door Roma-invaller Gianluca Curci nog geweerd , maar hij was kansloos op de rebound van Andrea Pirlo. De eindstand werd door Marchisio vastgelegd in de 52ste minuut.

Door de overwinning vergroot Juventus het gat met achtervolger AC Milan tot drie punten. AS Roma staat zesde.