Interview Wilmssen: "Constant in een wespennest gezeten"

Wilmssen: "Constant in een wespennest gezeten"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Bart Wilmssen verlaat Antwerp toch met een wrang gevoel. Zes maanden duurde zijn verhaal bij The Great Old: "Ik voelde me nooit echt gesteund door de mensen binnen de club", reageerde hij ontgoocheld na zijn ontslag.

Johan Walckiers op de Bosuil

Twee trainers versleet Antwerp dit jaar, beiden kregen de ploeg niet op de rails. "Bart De Roover is een goeie trainer en ik ben een goede trainer, het probleem ligt elders", analyseert Wilmssen zijn zes maanden op de Bosuil. "De transfers waren het grootste probleem. In december kwam hier een jongen aan om in januari weer te vertrekken. Er zat geen logica achter. Tweeënveertig testers op zes maanden tijd! Dat is toch geen beleid van een club die naar eerste wil gaan?"

Spelers gevraagd en niet gekregen
Dat Wilmssen zich aan meer verwacht had, mag duidelijk zijn. Vooral vanuit de bestuurskamer ervaarde hij een gebrek aan steun. "Tijdens de winterstop had ik zes spelers gevraagd en er een prioriteit van gemaakt dat Kevin Oris zou blijven. Niks daarvan! Dat een paar van die spelers (Omar Benassar en Sven Van Der Jeugt) voor volgend seizoen wel komen, doet extra pijn. Ik ben weg en nu kan het wel."

"Ik ben er van overtuigd dat met die jongens er bij, het een heel ander seizoen was geweest. Een jongen die wat goals kan maken en een tweede keeper waren geen overbodige luxe geweest. Het is menselijk dat je ontgoocheld bent als je ziet dat die nu wel komen. Door die vele spelerswissels was er ook geen goede kleedkamermentaliteit. Er was geen groep, iedereen veegde voor de deur van een ander. Ik heb hier constant in een wespennest gezet en kreeg weinig steun van het bestuur."

Assistent in eerste
Wilmssen blijft ondanks het ontslag echter verder bouwen aan zijn toekomst. "Ik ga op zoek naar een nieuwe club. Tweede klasse? Het zal moeilijk worden als je ziet wie er nog allemaal rondloopt: Brepoels, De Boeck, Van Wijk misschien,... Maar ik zie het wel zitten om assistent in eerste klasse te worden. Leren onder een goeie coach kan me enkel maar vervolmaken. Als ik één les geleerd heb hier bij Antwerp is het dat je aan je visie moet vasthouden. Adrie Koster gaat met Beerschot ook opeens geen catenaccio gaan spelen. Ik heb me wel aangepast, maar dat nooit meer."

Tot slot had Wilmssen nog een boodschap voor Antwerp. "Waarom al die buitenlandse jongens? Ik kan mijn kern hier nu binnenroepen en er zullen er geen tien zijn die Cisse Severeyns kennen, of Eddy Wauters, of Hans-Peter Lehnhof. Ze weten zelfs niet dat deze club ooit op Wembley een finale speelde. Je moet jongens hebben die respect tonen voor deze club. Zoals ik: ik zal tot het einde supporter blijven van Antwerp. Wat een supporters dat deze club heeft! Dat vergeet je nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties