Feyenoord wordt tweede, AZ zeker van Europees

Sam Soetaers
| 10 reacties

AZ is na een nipte zege tegen Groningen en Heerenveens nederlaag tegen Feyenoord, zeker van Europees voetbal. AZ mag zich daardoor opmaken voor de voorronde van de Europa League.

AZ speelde een aardige eerste helft en dat leidde tot de 1-0 van Falkenburg. Moisander trof dan nog de lat en Holman schoot over. AZ verzuimde om na rust hun kansen af te maken en Groningen werd gevaarlijker. De club uit Alkmaar kende geluk wanneer Texeira de paal trof en Poulsen een schot van Tadic van de lijn haalde.

Feyenoord is zeker van de tweede plaats en dus ook van deelname aan de voorronde van de Champions League. Het won van Heerenveen met 3-2. Bakkal, Cissé en Manu scoorden voor Feyenoord. Dost en van La Parra deden dat voor Heerenveen.