Interview Verhaeghe: "Daum heeft winnaarsmentaliteit teruggebracht"

Tomas Taecke
| 19 reacties
Verhaeghe: "Daum heeft winnaarsmentaliteit teruggebracht"
Foto: © SC

Dat Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert de keuze van Christoph Daum betreuren, hoeft geen betoog. De bobo's van Club Brugge respecteren wel ten volle de beslissing van de vertrekkende Duitse coach.

Tomas Taecke in Brugge

"We hebben een fantastische relatie met Christoph, dus hebben we zijn vraag ook gerespecteerd", legt Verhaeghe uit op de persconferentie. "Het is wel spijtig, want we wilden doorgaan met hem. Maar door bepaalde redenen waren we genoodzaakt het contract te verbreken".

"Deze trainer heeft iets teruggebracht waarvoor we hem heel dankbaar moeten zijn. De wil om te winnen, die winnaarsmentaliteit die verdwenen was,  is teruggekeerd. Hij heeft het beste uit deze groep gehaald, iets wat eigenlijk altijd moet gebeuren".

"We zijn heel tevreden dat we deze coach in ons midden hadden. Het resultaat dat we gehaald hebben is fantastisch. Ik wil onze trainer daar heel erg voor bedanken, maar ook de spelersgroep, technische en medische staf, kortom iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen".

"Club Brugge maakt op dit moment een proces door en dat zal nog enkele jaren duren. Ons doel is om binnen drie jaar structureel aan kop te staan in België. In dat proces was Christoph Daum een sleutelfiguur, juist daarom is het spijtig dat hij vertrekt. Maar dat is het leven; sommige waarden zijn nu eenmaal belangrijker dan voetbal", aldus voorzitter Bart Verhaeghe.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties