Van den Brom: "Speel altijd met één verdedigende middenvelder"

Van den Brom: "Speel altijd met één verdedigende middenvelder"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

John Van den Brom weigerde verregaande conclusies vast te hangen aan de vriendschappelijke nederlaag tegen Salzburg. De Nederlander weet dat er nog werk voor de winkel is, maar panikeert nog niet.

"We waren wat vermoeid en het stadion was een sauna, maar in de eerste helft vond ik ons veel te tam", aldus Van den Brom in Het Nieuwsblad. "We liepen te vaak achteruit en er was te veel ruimte tussen de linies. Je zag ook dat we verdedigend kwetsbaar zijn. We konden hier niet anders dan met Gillet als rechtsback te spelen en Guillaume had moeite op die positie. Maandag komen Wasilewski en Safari wel terug, maar defensief was het niet goed."

Verdedigende versterking dringt zich dus op. Hawasawi lijkt immers nog niet gewend aan het Europese spel en Biglia moet als enige verdedigende middenvelder spelen. "Ik ben wel van plan om altijd zo te voetballen. Biglia kan die taak alleen aan. Gillet kan normaal voor hem spelen, maar Kljestan deed het zeker niet slecht. Hij zocht altijd de voetballende oplossing en was een rustpunt in onze ploeg. Na een intense trainingsweek in een goeie sfeer, moeten we zeker niet panikeren door dit resultaat. Maar we kunnen ons ook niet blijven verschuilen achter de tijd. De Champions League-voorronde komt eraan.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties