Spelen: finale tussen Brazilië en Mexico

Pieter Vierstraete
| 6 reacties

De finale van het Olympische voetbaltornooi wordt beslecht door Brazilië en Mexico. Zaterdag wordt de strijd om het goud geleverd in het Wembley stadium.

Brazilië won zijn halve finale met 3-0 van Zuid-Korea, dat in de kwartfinale na strafschoppen te sterk bleek voor thuisland Groot-Brittannië. Tegen Brazilië hadden de Aziaten echter weinig in de pap te brokken. Romelu en Leandro Damião (twee maal) zorgden voor de goals. Die laatste speelt bij Internacional en is met zes doelpunten zo goed als zeker topschutter van het tornooi.

Mexico versloeg Japan met 3-1. Japan kwam nochtans op voorsprong in de dertiende minuut. Yuki Otsu scoorde. Nog voor de rust herstelde Mexico het evenwicht via Marco Fabian. In de 65e minuut brak Oribe Peralta het verweer van de Japanners. De Aziaten kwam nog sterk opzetten maar het was uiteindelijk Javier Cortés die er nog 3-1 van maakte.