Analyse Beerschot moet vooruitgang snel omzetten in resultaten

Robby Morren
Robby Morren
| 59 reacties
Beerschot moet vooruitgang snel omzetten in resultaten
Foto: © SC

Bij Beerschot zal men toch even moeten slikken na de 1 op 9. Voorzitter en coach benadrukken dat er vooruitgang wordt geboekt maar die kan best in grote stappen verlopen. Tegen Club Brugge moeten punten worden geraapt om 1 op 12 te vermijden.

Beerschot, dat vorig seizoen een bijzonder sterke thuisreputatie opbouwde, kon in zijn eerste twee thuismatchen nog niet winnen. Tegen Lokeren werd het een zware 2-4 nederlaag en afgelopen zaterdag gaven de Ratten een 1-0 voorsprong kort voor tijd nog uit handen. Met 1 op 9 had niemand bij Beerschot rekening gehouden en het wordt heel goed opletten dat er na de moeilijke verplaatsing tegen Club Brugge geen 1 op 12 op de tabel staat.

Dat zou bijzonder slecht zijn voor het vertrouwen bij de spelersgroep. Na afloop van de partij tegen Zulte Waregem hoorden we bij spelers al dat ze wat nerveus aan de partij begonnen met die 0 op 6 in het achterhoofd. Psychologisch gaat een slechte seizoensstart wegen op een groep en dan neemt ook de nervositeit toe wat het spel niet ten goede komt.

Vooruitgang
"Er is vooruitgang", liet voorzitter Vanoppen noteren. Toegegeven, er is ook vooruitgang merkbaar. De organisatie staat beter en Adrie Koster moet de nodige tijd krijgen om aan een nieuwe ploeg te bouwen. "We hebben in de match tegen Zulte Waregem toch weer een stapje gezet als je het vergelijkt met de twee vorige wedstrijden maar we zijn er nog niet. Het is heel goed dat we van die hatelijke nul verlost zijn", klonk het bij de coach. Op speeldag vier moet die vooruitgang echter resulteren in puntenwinst op Club Brugge om een desastreus seizoensbegin te vermijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties