Interview Van den Brom: "Geen schande om aan te passen tegen Milan"

Van den Brom: "Geen schande om aan te passen tegen Milan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom liet zeker niet in zijn kaarten kijken wat betreft zijn opstelling van vanavond. Maar één ding wou hij wel kwijt: Anderlecht gaat geen verdedigende gordel optrekken: "Dat kunnen we ook niet", aldus de Nederlander.

Johan Walckiers in Milaan

Milaan verloor zijn twee eerste wedstrijden in eigen huis en Anderlecht had in zeven wedstrijden vier gelijke spelen. "Ik zeg altijd: je neemt het gevoel van de laatste wedstrijd mee naar de volgende", vertelde Van den Brom. "Dat geldt voor ons, maar ook voor Milan. Bij een grote club volgt er dan nog meer druk. Men zegt wel dat Anderlecht Milan op het juiste moment treft, maar misschien zegt men dat bij Milan omgekeerd ook wel."

Een verdedigende gordel gaat Van den Brom wel niet aanleggen. "Ik denk niet dat wij op ons best zijn verdedigend. Dat wil niet zeggen dat ik niet ga aanpassen, dat is ook geen schande tegen een grote ploeg. Maar we gaan niet met elf in de zestien gaan hangen. We weten ook dat we dat niet kunnen."

Over zijn opstelling wou Van den Brom helemaal niets kwijt. "Jullie zullen morgen wel zien hoe we dat invullen", zei hij. Maar dat hij niet met twee spitsen gaat aantreden, lijkt ons voor de hand liggend. "Dit resultaat is ook niet bepalend voor de rest van de competitie. Daarvoor is het te vroeg. We moeten gewoon voor een goede uitslag gaan."

Van den Brom kiest misschien wel voor het duo Nuytinck-Kouyate achteraan. Dan zou Gillet weer naar de rechtsmidden verhuizen en Wasilewski op de rechtsachter komen te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties