Europa League: Wat doen de uitgeweken Belgen vanavond?

Europa League: Wat doen de uitgeweken Belgen vanavond?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen zijn ruim vertegenwoordigd als de poulefases van de Europa League zich op gang trekken. Naast Club Brugge en Genk zijn er ook bij de andere 46 ploegen heel wat van onze landgenoten actief.

Heel wat Belgen die vandaag in actie komen in de eerste poulewedstrijd van de Europa League. En een paar van hen mogen gerust aanspraak maken op een favorietenstatus. Zo trekt Thibaut Courtois met Atlético Madrid als absolute topfavoriet van de groep naar het Israëlische Hapoel Tel Aviv. De winnaar van de editie van vorig siezoen geldt ook nu als één van de favorieten voor eindwinst. In de Europese Supercup gaven ze Chelsea immers nog een pak voor de broek met 4-2.

Igor De Camargo en Filip Daems bezoeken dan weer naar AEL, de Cypriotische ploeg die door Anderlecht uit de Champions League gehouden werd. Ariël Jacobs neemt het met Kopenhagen thuis op tegen het Noorse Molde. En Jacobs doet het goed in Denemarken, want vandaag verscheen er in de kranten zelfs dat hij genoemd werd als opvolger van bondscoach Morten Olsen.

Dries Mertens staat met PSV voor een verre verplaatsing naar het Oekraïnse Dnipro. De Eindhovenaren hebben één en ander goed te maken na de wanvertoning van vorig weekend. En Gaby Mudingayi moet naar Rubin Kazan met Inter Milaan. Moussa Dembélé en Jan Vertonghen (Tottenham) krijgen dan weer Lazio over de vloer en Nacer Chadli (Twente) neemt het op tegen Hannover 96.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties