Belg debuteert bij Manchester United: "Het was niet zo speciaal"

Christophe van den Boom
| 11 reacties
Belg debuteert bij Manchester United: "Het was niet zo speciaal"
Foto: © SC

Marnick Vermijl maakte afgelopen woensdag zijn debuut in de hoofdmacht van Manchester United. De jonge Belg stond 77 minuten tussen de lijnen in de League Cup tegen Newcastle United.

“Ik was uiteraard nerveus, maar op een positieve manier. Ik ben heel blij dat ik deze kans gekregen heb”, vertelt de verdediger tegen Het Belang van Limburg. “Uiteindelijk train ik elke dag met die jongens. Zo speciaal was het dus niet. Die topspelers zijn ook maar mensen.”

Zijn natuurlijke positie is de rechtsachter. Een positie die bij de Rode Duivels niet zo drukbezet is. “Zo’n vaart zal het niet lopen. Laat me eerst beginnen met Manchester United. Als ik me daar voldoende in de kijker kan spelen, dan zal dan niet onopgemerkt blijven. Mocht ik ooit een vaste plaats krijgen, dan komt de nationale ploeg vanzelf”, aldus de 20-jarige Limburger.

Andere Belgen

Bij Manchester United lopen ook nog enkele andere Belgen rond. Bij de beloften is er Antwerpenaar Charni Ekangamene(18, ex-Antwerp) en bij de U18 zijn er toptalent Andreas Pereira(16, ex-PSV) en Adnan Januzaj(17, ex-Anderlecht). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties