Kaapverdië ontneemt Kameroen ticket Afrika Cup

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Kaapverdië ontneemt Kameroen ticket Afrika Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een stunt van formaat in de kwalificaties voor de Afrika Cup waar topfavoriet Kameroen is uitgeschakeld voor deelname aan de Afrika Cup. Dooddoener van de Ontembare Leeuwen? De Kaapverdische eilanden.

Waar het voor Kameroen al de tweede keer op rij is dat het land er niet bij is op de Afrika Cup, is het voor de nietige eilandengroep van Kaapverdië de eerste keer dat ze meedoen. Niemand had het vooraf verwacht maar nadat Kameroen werd verslagen, slaagden ze er niet in voldoende punten te verzamelen in de terugwedstrijd. Kameroen won met 2-1 maar dat was niet genoeg om de 2-0-nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen.

Ontembaren getemd

Exit Kameroen uit het lijstje van kanshebbers op de laatste tickets voor het prestigieuze Afrikaanse voetbaltoernooi. Bondscoach Akono had speciaal voor de levensbelangrijke wedstrijd Samuel Eto’o van het Russische Anzhi nog overtuigd om de kleuren van zijn land te verdedigen. De Kameroener was enige tijd geschorst na een geschil met de vorige bondscoach over de vergoeding. Helaas kon zelfs Eto’o, de best verdienende voetballer ter wereld, de blamage niet voorkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties