Interview Jorgensen: "Hopelijk blijf ik nu fit"

Tomas Taecke
| 15 reacties
Jorgensen: "Hopelijk blijf ik nu fit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jesper Jorgensen maakte handig gebruik van de interlandpauze om zichzelf helemaal op te lappen. De blessuregevoelige middenvelder van Club hoopt nu eindelijk blessurevrij te blijven en tegen OHL zijn rentree te vieren.

Tomas Taecke in Brugge

Vijf basisplaatsen en 538 speelminuten. Verder kwam de van AA Gent overgekomen Jesper Jorgensen in het blauw-zwarte shirt nog niet. Blessures aan de enkel en de adductoren hielden de Deen voorlopig maar al te vaak van het speelveld, maar de pechvogel in kwestie is vastberaden om de drukke maand en de rest van het seizoen heelhuids door te komen.

"De vorige keer ben ik te snel teruggekeerd", geeft Jorgensen op de doordeweekse persbabbel in het Jan Breydelstadion eerlijk toe. "Ik ben hier nieuw en wou mij meteen tonen. Nu heb ik langer rust genomen en kan ik hopelijk tegen OHL mijn rentree vieren. Ik train al twee dagen met de groep en ben volledig fit. Het doet deugd om er opnieuw bij te lopen, hopelijk blijft dit nu een tijdje duren".

Jorgensen is niet de enige speler van blauw-zwart die dit seizoen met blessures kampt. Onder andere Tchité, Zimling en Refaelov kwamen wel in actie maar moesten het merendeel van de partijen aan zich voorbij laten gaan.

"Ik concentreer mij op mezelf en mijn lichaam en ik hoop dat iedereen dit doet. Als iedereen fit is kunnen we eindelijk met de beste ploeg aantreden. Natuurlijk denk ik daar deel van uit te maken, waarom ben ik anders naar Brugge gekomen? Spelers die daar niet van overtuigd zijn horen hier niet thuis. Uiteindelijk is het wel de coach die de beslissingen moet nemen. Of ik een favoriete centrale driehoek heb? Eigenlijk niet. Fit blijven is het enige waar ik momenteel aan denk".

Blauw-zwart en Georges Leekens worden onophoudelijk geteisterd door blessures, waardoor de veldmeester van Club genoodzaakt is een rotatiesysteem te hanteren.

"In de volgende 32 dagen spelen we maar liefst negen wedstrijden", rekende Jorgensen al dan niet zelf uit. "Het is onmogelijk om telkens met hetzelfde elftal te spelen. Doordat we vaak moeten roteren, hebben we een brede kern met enorm veel kwaliteit. We hebben natuurlijk automatismen nodig, maar ik denk wel dat die er nu ook zijn. Volgens mij is dit nog steeds één van de belangrijkste zaken in het voetbal. Zelf speel ik minder graag als verdedigende middenvelder, maar als de coach mij daar posteert doe ik gewoon mijn uiterste best", aldus Jesper Jorgensen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties