Interview "Ervaring alleen niet genoeg"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
"Ervaring alleen niet genoeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo is sterk begonnen aan haar avontuur in tweede klasse. Frank Dauwen houdt, met het oog op de topper Boussu Dour-Westerlo zondag, de verwachtingen nuchter. "We moeten uitgaan van onze eigen sterkte."

Koen Schaaphok in Westerlo

Voor de oefenmeester van Westerlo is er vooralsnog geen reden om de partij tegen Boussu Dour op een andere manier te bekijken dan andere wedstrijden. “We hebben inmiddels het tempo, ritme en de manier van spelen in de tweede klasse onder de knie. We pakken deze tegenstander op dezelfde manier aan als we Brussels hebben aangepakt. Boussu Dour gebruikt dezelfde tactieken. Veel man achter de bal, goede spitsen en snel in de omschakeling. Wij moeten daar op reageren met een goede organisatie, snel baltempo en sterkte in de duels”, aldus Dauwen.

Fysiek

Toevallig was het net na afloop van de partij tegen Brussels dat Dauwen liet verstaan meer duelkracht van zijn spelers te willen zien. “Duelkracht is heel belangrijk in tweede klasse. Net als Brussels is ook Boussu Dour een heel fysieke ploeg. Je moet heel sterk staan tegen die ploegen, anders lopen ze je onder de voet en loopt het fout”, vertelt de oefenmeester van Westerlo, die ondanks de hoopvolle resultaten, nuchter blijft als het om de periodetitel gaat. “Zowel binnen de staf als in de kleedkamer praten we niet over die titel. Journalisten maken er meer van dan het eigenlijk is. Onze ambitie is de eindronde en daarvoor moeten we naar onszelf kijken. We geloven erin dat we die kunnen halen. We moeten gretig zijn in de wedstrijden.”

Ervaren rotten

Volgens White Star Woluwe-speler Vincent Vandiepenbeeck is vooral de ervaring bij enkele spelers van Westerlo hun grote troef dit seizoen. Dauwen countert de theorie van de middenvelder. “Er komen meer dingen bij kijken dan ervaring. Een belangrijke factor is voetballend vermogen. Wat heb je aan ervaring als de ploeg niet loopt? We hebben meer nodig dan alleen ervaren spelers om in tweede klasse goed te draaien. Al moet ik toegeven dat het een voordeel is. Met Bart Goor, Birger Maertens en Kevin Vandenbergh beschikken we over ervaring. Die mannen hebben meer dan 100 wedstrijden in de eerste klasse achter hun naam staan en dat kan tellen.”

Toekomst

Kan dit Westerlo volgend seizoen als promovendus wel meetellen in de Jupiler Pro League? Volgens Dauwen een voorbarig idee. “Het is nog veel te vroeg om daar nu al over de speculeren. We hebben inmiddels een nieuwe kern van 15 spelers omdat er velen vertrokken na de degradatie. Voornamelijk Belgisch talent is ervoor in de plaats gekomen dus op dat gebied zitten we met een volledig nieuwe ploeg. Hoe zij het zouden doen in eerste klasse is dus onduidelijk. Het blijft echter zo dat we nu goed willen presteren in tweede klasse met een mix van jong talent en ervaring. Ze zijn allemaal bereid hard te werken en daar willen we voordeel uit halen”, besluit Frank Dauwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties