Svelta Melsele wint bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Svelta Melsele wint bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Nadat beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden tijdens de eerste helft, kon Melsele aan het uur de score openen. Rapide Lebbeke stelde nog alles in het werk om langszij te komen maar de bezoekers plooiden niet.

Veel middenveldspel in het openingskwartier en een match die goed heen en weer ging. De eerste echte kans was voor de doorgebroken Nico Vanderhaegen die alleen voor Lieven Somers verscheen. De bezoekende portier kon het schot doen afwijken en Olivier Van Goethem haalde de bal van de lijn (17’). Peter De Pauw devieerde een voorzet nipt naast en Somers was attent op een draaibal van Maarten Cooreman (29’). Aan de overzijde had Dieter Malfait een zweefsprong nodig bij een verre vrije trap van Van Goethem (31’). Joost Smet devieerde eerst een voorzet in de handen van Malfait en kopte nadien een

inswinger van Wouter Kersschot over (37’).

Ook na de pauze was het een kwartier wachten op de eerste echte kansen. Davy Van den Nieuwenbriel kwam alleen voor Malfait maar geraakte niet voorbij de thuisportier (57’). Van Goethem schilderde een vrije trap op het hoofd van Hendrik De Maeyer die doorkopte naar Nicky Baert en de bezoekende spits buffelde het leder tegen de touwen (58’). Rapide was even van slag maar herpakte zich nadien. Somers had een knappe voetveeg nodig op een knal van Vanderhaegen en een loeier van De Pauw vloog in het zijnet (75’). Cooreman kopte een voorzet naast en Somers ging gepast in de baan bij een poging van Vanderhaegen (81’). Een vermeend handspel in het slot zorgde nog voor enige commotie bij het thuispubliek maar de score wijzigde niet meer.

Volgende zaterdag is Melsele gastheer voor leider en periodekampioen Merelbeke. Zondag trekt Rapide naar Kemzeke.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Scheerlinckx (76’ Zahriou), De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen, Van Impe, S. De Visscher, De Winne.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Van Goethem, Lambrecht, De Maeyer, Smet (88’ Van Aken), Vinck, Kersschot, De Moor, Van den Nieuwenbriel (76’ Van Osselaer), Baert.

Doelpunt:58’ Baert 0-1

Kaarten: geel: 35’ Scheerlinckx, 42’ De Moor, 57’ De Saedelaere, 70’ De Maeyer, 85’ J. De Visscher

Scheidsrechter: Tjorn De Wulf

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties