Reactie Van Basten: "Moet je dit uit België halen?"

Christophe van den Boom
| 17 reacties
Van Basten: "Moet je dit uit België halen?"
Foto: © SC

Sc Heerenveen-trainer Marco van Basten was niet te spreken over de Belgische scheidsrechter die de wedstrijd tegen PEC Zwolle leidde. Heerenveen won de wedstrijd met 2-1, maar liep een penalty mis.

“We maakten het ons moeilijk, maar je moet de mensen wel een beetje blijven boeien.  Ze zijn dus tot aan de negentigste minuut alweer bediend”, aldus de Nederlander aan Eredivisie Live. “We hebben een hele boel kansen niet tot doelpunten weten te verzilveren en daardoor blijft het lang spannend.”

De Belgische scheidsrechter Luc Wouters gaf de thuisploeg geen penalty toen het stadion erom schreeuwde. Van Basten was verontwaardigd. “Het is vreemd dat wanneer een heel stadion ziet dat er sprake is van handsbal en zelfs de vierde man zegt ‘het is hands’, dat je daar als scheidsrechter niet naar luistert.”

De coach gaat zelfs een stap verder en vindt dat de Belg niet thuishoort in Nederland. “De vraag is: moet je dit uit België halen? Dat lijkt me niet bepaald zinvol”, besluit de voormalige Nederlandse international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties