Groep L: Hannover zeker van volgende ronde, Twente uitgeteld

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Groep L: Hannover zeker van volgende ronde, Twente uitgeteld
Foto: © SC

In groep L heeft Twente de laatste strohalm richting de volgende ronde in de Europa League niet kunnen grijpen. De Nederlandse club van Nacer Chadli kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Levante. Hannover 96 won met 3-2 van het Zweedse Helsingborgs.

De ploeg van trainer Steve McClaren had in de Grolsch Veste weinig goede kansen voor het doel. Pogingen van Castaignos, Schilder, Rosales en Douglas konden iets forceren maar goals leverden die pogingen niet op. Levante bleef gedurende het duel dan ook eenvoudig overeind tegen de Tukkers. Twente bleef tot het einde loeren op die levensbelangrijke treffer maar moest toekijken hoe Levante uiteindelijk met een puntje terug naar Spanje keert.

Late beslissing Hannover 96

Meer goals en spektakel was er in Hannover te bespeuren. De thuisclub kwam na drie minuten al op voorsprong via Diouf. Na de rust herhaalde hij zijn kunstje en zette zo de 2-0 op het bord. Afgelopen? Verre van. Terwijl in Hannover het feestgedruis al voorzichtig losbarstte kwamen de Zweden van Helsingborgs in de tweede helft nog terug gelijk via goals van Nikola Djurdic en Alejandro Bedoya. Uiteindelijk was een overtreding van Peter Larsson de dooddoener voor de Zweden. Uit de verkregen penalty maakte Huszti uiteindelijk alsnog de winnende treffer. Bij Helsingborgs mochten Larsson en Atta vroegtijdig gaan douchten met elk een rode kaart.

Hannover 96 heeft met 10 punten Europese overwintering definitief veilig gesteld. Levante kan met 7 punten binnenkort echter alsnog de groepswinst claimen. Helsingborgs staat derde met drie punten en Twente, dat een verder Europees verblijf kan vergeten, staat laatste met slechts een punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties