Interview Peeters: "Na deze wedstrijd mag Cercle alles winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Peeters: "Na deze wedstrijd mag Cercle alles winnen"
Foto: © SC

Bob Peeters gaat zaterdag met Gent twee weken na zijn ontslag op bezoek bij zijn ex-ploeg Cercle. Hij wenst de vereniging al het beste toe, na de wedstrijd van zaterdag, uiteraard.

Sander De Graeve in Gent

Het is voor Bob Peeters een emotionele wedstrijd: "Dat is ook logisch, als de supporters je ontslag nog steeds spijtig vinden na een 4 op 36 dan doet dat iets met je. Ik heb er steeds veel vriendschap gevoeld. Ik weet dat ik niet moet vrezen voor mijn leven als ik eens een wedstrijd van Cercle bijwoon."

Beide ploegen kennen elkaar goed, Peeters kent de spelers, Cercle kent de tactiek van Peeters. "Wie er tactisch in het voordeel is? Dat weet ik niet, ik ken Foeke Booy niet en ook zijn manier van spelen is me onbekend. Wat ik wel goed ken zijn de spelers zelf, ik geeft dus meer details aan mijn spelers mee dan voor een andere wedstrijd."

Peeters wenst zijn ex-vereniging al het beste toe: "Ik hoop dat ze zich redden, na zaterdag mogen ze van mij elke wedstrijd winnen. Dat is ook logisch, Als je jaren iets opbouwd wil je dat niet onder de mat geveegd zien."

Kola en Remacle

Bij Gent komt Kola terug in de selectie, hij zat zijn schorsingsdagen uit en scoorde woensdag in een oefenwedstrijd zes goals. "Ik ben er tevreden over, als een spits zes van de zeven doelpunten maakt kan ik moeilijk ontevreden zijn. Hij mist wel nog wat ritme maar dat is ook logisch als je zoveel matchen aan de kant zit."

Remacle zit nog steeds in de b-kern: "We moeten eerst nog een gesprek hebben over hoe mensen zich willen opstellen tegenover de technische staf en het bestuur. Als je een professionele voetballer bent, ook al speel je maar tien seconden, moet je het gras willen opeten. Op zich viel hij goed in maar ik vind niet dat spelers gebaren naar de bank moeten maken die het gezag ondermijnen."

"Het is ook de eerste keer dat ik iemand naar de b-kern stuur, het is wel een sterk signaal voor de andere spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties