Rapide Lebbeke wint moeizaam bij Kemzeke

Rapide Lebbeke wint moeizaam bij Kemzeke
Foto: © SC

Een snel en gegroepeerd storend Kemzeke sneed het technische voetbal van Rapide Lebbeke af maar moest passen toen de bezoekers op voorsprong klommen.

Met wisselend belang begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Rapide wou geen voeling verliezen met de top en Kemzeke had de punten nodig om operatie redding in gang te zetten. Al snel was duidelijk dat de jonge thuisploeg de aanvoerlijnen van de bezoekers moest onderbreken en mede daardoor waren de kansen echt schaars. Net voor het kwartier verlengde Hannes Ruymbeke een voorzet van Ennio Martens naast en even later knalde Frederik De Winne een afvallende hoekschop over. Halfweg de eerste periode ging Dieter Malfait goed in de voet van de aanstormende Bram Maes. Aan de overzijde moest Jordi Franssens plat op een kopbal van Yannick Van Impe.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd lang vastzitten tot Nico Van der Haegen snel doorging over rechts en de bal voor doel zwiepte. Van Impe tikte door naar Maarten Cooreman en de bezoekers mochten aan het feest. De Klauwaerts waren van slag en na een terugspeelfout mocht Peter De Pauw van op een zestal meter aanleggen. De bezoekende kapitein vlamde echter in de muur en weg was de kans (66’). De thuisploeg had geen weerwoord en bleef vooraan volkomen onmondig, zodat de bezoekers nu volledig op de counter teerden. De wedstrijd werd bitsiger en na een 2de gele kaart mocht Joren Calle vervroegd gaan douchen, terwijl de thuisploeg niet bij machte was het tij alsnog te keren.

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Geraardsbergen. Kemzeke gaat zondag op bezoek bij leider Merelbeke.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Scheerlinckx (76’ Zahriou), De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen, Van Impe, S. De Visscher, De Winne.

Klauwaerts Kemzeke: Jordi Franssens, Calle, Ruymbeke, Van de Wiele, Bram Maes (61’ Steenbeke), Martens, Vertenten (61’ De Roover), Belhay, Nicolas Maes, Stobbelaar, Jyrki Franssens.

Doelpunt:60’ Cooreman 0-1

Kaarten: geel: 40’ Scheerlinckx, 68’ S. De Visscher, 76’ De Ridder, 87’ Martens. Rood: 86’ Calle (2x geel)

Scheidsrechter: Admir Mesanovic

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties