RC Wetteren en Sint-Gillis-Waas delen de punten

Gentil Dossche
| 1 reacties
RC Wetteren en Sint-Gillis-Waas delen de punten
Foto: © SC

Na een vrij evenwichtige wedstrijd kon RC Wetteren-Kwatrecht een achterstand nog wegwerken en kregen beide ploegen wat ze verdienden.

Sint-Gillis-Waas nam direct het initiatief maar Van Osselaer en De Pau konden niet afwerken. De thuisploeg reageerde via Mertens die echter een voorzet van Gijsbrecht vergat te verzilveren. Aan de overzijde moest De Smet plat op een vlam van De Pau en kon Vermeerschen de rebound van Van Guysse nog net afblokken. RC Wetteren voelde het gevaar en Cordier nam de bezoekende defensie in snelheid maar knalde dan wild over.

Ook na de pauze namen de bezoekers het initiatief en met een gekruist schot gaf Van Gijsel de thuisportier het nakijken. RC Wetteren reageerde via Wettinck en Haentjens maar afwerken bleek te moeilijk. Verbraeken zette de vuisten van De Smet roodgloeiend en Cordier mikte de tegenaanval slordig over. Toen Hoorens zich mooi vrij kapte zocht en vond hij het hoofd van Wettinck en de bordjes hingen in evenwicht. Beide ploegen gingen nu voor de winnende treffer. Verbraeken liet een wenkende kans liggen en Mertens mikte te hoog. De Smet haalde de bal uit de voeten van Van Guysse, terwijl Haentjens als Verbraeken de doelmannen op hun weg vonden.

Volgende zondag is Sint-Gillis-Waas gastheer voor SV Voorde en trekt RC Wetteren-Kwatrecht naar Kruibeke.

RC Wetteren: De Smet, Notebaert, Van De Sompel (57’ Wettinck), Vermeerschen, Ghijselinck, Van Hoyweghen (63’ Hoorens), Gijsbrecht (75’ Wellekens), B. De Smet, Haentjens, Cordier, Mertens.

Sint-Gillis-Waas:De Jonghe, Van Gijsel (80’ Meyvis), Massoels, De Mol, Verbraeken, Lenaerts, Van Osselaer, Charifi (67’ Suy), Van Guysse, De Pau (85’ De Winter), Thyssen.

Doelpunten:47’ Van Gijsel 0-1, 72’ Wettinck 1-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties