Barcelona wint, Messi evenaart wereldrecord

Mathias Dumarey
| 19 reacties

FC Barcelona heeft zich verzekerd van een plaats in de achtste finale van de Champions League. Een 0-3-zege volstond hiervoor tegen Spartak Moskou. Lionel Messi voetbalde zich ondertussen alweer wat regels in de voetbalgeschiedenisboeken.

FC Barcelona voetbalde met al zijn sterren uitstekend in de eerste helft en kwam al snel op 0-1 door de Braziliaanse verdediger Daniel Alves. Het was zijn eerste goal in negen maanden. Hoewel Barça in de eerste helft nagenoeg heel de tijd domineerde, kreeg Spartak op de tegenaanval enkele mooie gelegenheden om te scoren. Victor Valdés presteerde net zoals zijn ploegmaats sterk en hield zijn netten schoon.

Na een half uur spelen verdubbelde Lionel Messi himself de score na een individuele actie van Iniesta die eerst nog op goalie Dykan stootte. Nog voor de rust stond de 0-3-eindstand al op het bord, weer via Messi. Na een goede steekbal van Pedro omspeelde hij Dykan. Op die manier evenaarde Messi het wereldrecord internationale doelpunten in één kalenderjaar dat op naam stond van Vivian Westwood in 1909: 25 goals.

Na de rust kwam Spartak aanvallender voor de dag, maar Barcelona hield al bij al makkelijk stand en kreeg ook nog kansen op de 0-4.