Analyse 'Mohawk-man' lichtpunt bij AC Milan

'Mohawk-man' lichtpunt bij AC Milan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Anderlecht-verdedigers krijgen vanavond een video-analyse te zien van AC Milan. Wij willen er veel geld onder verwedden dat heel wat van de tijd in die montage besteed zal zijn aan Stephan El Sharaawy, het nieuwe wonderkind van de Rossoneri.

Door Johan Walckiers

AC Milan zit dik in de ‘shit’, als we het zo mogen uitdrukken. Een club die achttien keer landskampioen van Italië werd, heeft immers weinig te zoeken op de twaalfde plaats waar het nu kampeert. Voor Anderlecht misschien het goede moment om een slag te slaan tegen de Rossoneri, al zal er één man in het bijzonder in het oog gehouden moeten worden.

Stephan El Sharaawy, twintig en op dit moment het enige lichtpuntje bij Milan. De Italiaan met Egyptische roots is vooral herkenbaar aan de immense mohawk (er doken zelfs reeds foto’s op waarop hij vergeleken wordt met de jonge Boy George) waarmee hij rondloopt. Die hanenkam is zijn visitekaartje. Al verscheidene keren werd hem door Berlusconi gevraagd om het onding af te scheren, maar telkens weigerde de Italiaanse international.

El Sharaawy scoorde reeds tien keer dit seizoen en is daarmee topschutter in de Serie A. Afgelopen weekend knalde hij er nog twee tegen de netten tegen Napoli waar Milan met 2-0 in het krijt stond. Het is een beetje een allerskunner vooraan: zijn beste positie zou op links zijn, maar hij kan evengoed als tweede spits uit de voeten of zelfs als rechtsbuiten als het moet.

De nieuwe Egyptische superster wordt dan ook al enkele jaren gekoesterd door de Milanezen. In 2010 werd hij door de ploeg van Silvio Berlusconi uit de Serie B opgevist waar hij furore had gemaakt bij Padova. Een jaar later kreeg hij reeds een contractverlenging tot 2017. Met zijn snelheid en een fantastisch schot in de voeten is hij dan ook de schrik van veel Italiaanse verdedigers, nochtans niet bekend als doetjes.

Bij Anderlecht willen ze niet toegeven dat El Sharaawy hun grootste zorg is, maar het mag duidelijk zijn dat John van den Brom (zaterdag zelf in Napoli) onder de indruk was van de kleine, technisch vaardige aanvaller. Het wordt straks opletten voor het defensieve compartiment. Vooral Gillet zal zijn borst al nat mogen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties