Racing Genk maakt recordwinst van 28 miljoen euro

Christophe van den Boom
| 56 reacties
Racing Genk maakt recordwinst van 28 miljoen euro
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk maakte vorig seizoen een recordwinst van 28 miljoen euro. Dat meldt Het Belang van Limburg. De deelname aan de Champions League en de verkoop van een aantal spelers hebben de kas fors doen spijzen.

“Ons eigen vermogen breidde uit tot 38 miljoen euro. Zoveel is de club waard als we ze schuldenvrij zouden verkopen. We hebben de toekomst van de club voor een groot stuk veiliggesteld”, aldus financieel directeur Filip Aerden in Het Belang van Limburg.

De Limburgers zullen haar budget de komende jaren omhooghalen tot 24 miljoen euro. Dat is een verhoging van zo’n 20 procent. “We zijn ook van plan om fors te investeren. Daarvoor zijn er drie grote pijlers. In de eerste plaats willen we de schulden voor de afbetaling van het stadion in één keer aflossen. Dat kost ons 3,5 miljoen euro. Zo worden we een schuldenvrije club.”

Infrastructuur en spelersbeleid

Daarnaast willen ze de infrastructuur aanpakken. “We willen 10 miljoen investeren in onze infrastructuur. Het jeugdcomplex krijgt er een verdieping bij. Voor de A-kern en de beloften voorzien we een nieuw complex van 4.500 m2 met alle faciliteiten en een internaat. Voor de opfrissing van het stadion voorzien we 2 miljoen euro.”

Als derde belangrijke punt is er het transferbeleid. “Tot nu toe hebben we voor het lopende boekjaar al voor bijna 10 miljoen euro aan spelers gekocht, zoals De Ceulaer, Gorius, Van Hout, Koulibaly en Kumordzi. De uitgaande transfer van Benteke heeft ondertussen ook alweer wat ademruimte gecreëerd”, besluit de financieel directeur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties