Groep B: Schalke 04 en Arsenal plaatsen zich

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Groep B: Schalke 04 en Arsenal plaatsen zich
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vijfde speeldag viel het doek in groep B. Dankzij twee thuiszeges plaatsten Schalke 04 en Arsenal zich. Voor Olympiakos wacht de Europa League, de Franse kampioen Montpellier is Europees uitgeschakeld.

Schalke 04 – Olympiakos Piraeus 1-0

Schalke kreeg in de eerste helft meteen de beste kansen. Huntelaar mistte vroeg in de wedstrijd onbegrijpelijk een grote kans, en ook verder in de eerste helft bleek zijn vizier allesbehalve op scherp te staan. De Grieken waren ondertussen helemaal onmondig, zodat een scoreloze ruststand niet verbaasde.

Ook in de tweede helft kwam er lange tijd niets, tot een kwartier voor tijd Fuchs de Duitsers op weg zette naar de achtste finales van de Champions League. Olympiakos probeerde nog iets terug te doen, maar kon niet meer scoren. Schalke gaat als leider de laatste speeldag in en behoudt dus alle kansen op groepswinst.

Arsenal – Montpellier 2-0

Ook Thomas Vermaelen wist zich met Arsenal te verzekeren van een verlengd verblijf in de Champions League, na winst tegen een onmondig Montpellier. Hoezeer de Fransen ook probeerden om toch nog een kansje te behouden op Europees voetbal na de winterstop, ze slaagden er niet in van een doelpunt te maken. Ook Arsenal kon in de eerste helft niet scoren, waardoor we met een brilscore gingen rusten.

Een kleine tussenprik aan het begin van de tweede helft was genoeg voor Arsenal om de score te openen via Wilshere. Iets na het uur bezegelde Podolski het lot van de Fransen, na een tweede assist van Giroud. Met een schamel puntje is Montpellier helemaal uitgeschakeld in Europa, Arsenal mag nog dromen van groepswinst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties