STVV en Kortrijk scoren niet in zwakke partij

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
STVV en Kortrijk scoren niet in zwakke partij
Foto: © SC

Sint-Truiden mag blijven dromen van de halve finale in de Beker van België. Na een teleurstellende wedstrijd op een kille decemberavond stond na 90 minuten nog steeds de brilscore op het scorebord. Kortrijk bracht te weinig en zal het verschil moeten maken in de return.

Robby Morren in Sint-Truiden

Bij Kortrijk liet coach Vanhaezebrouck Mulemo, Zukanovic en Nfor op de bank. Wijns en Mitrovic mochten starten, net als Pillot die plaatsnam onder de lat. Bij de thuisploeg mocht Peter Delorge nog eens aan de aftrap komen.

Wijns treft de paal
Sint-Truiden schoot stevig uit de startblokken versierde binnen de eerste vijf minuten twee hoekschoppen. Kortrijk wist het evenwicht heel snel te herstellen en kreeg in de elfde minuut een uitgelezen kans om de score te openen maar David Wijns mikte op de linkerstaak. Het zou de beste kans van de wedstrijd blijken. Capon kwam nog in de buurt van Verhulst maar verder bracht Kortrijk te weinig op het veld van de tweedeklasser.

De Limburgers konden enkele keren tegenprikken op de counter maar Reza was niet scherp genoeg en Dequevy zag zijn poging voorlangs gaan.

De tweede helft had zowaar nog minder om het lijf dan de eerste. De paar honderd supporters die voor deze partij kwamen opdagen konden zich niet verwarmen aan het voetbal. Het was wachten tot minuut 67 om een noemenswaardige doelkans te noteren. Chavarria zette voor, daaruit volgde een schot van Capon en in de rebound van Wijns maar zonder resultaat.

Een twintigtal minuten gooide Vanhaezebrouck dan toch Nfor in de strijd en die zorgde onmiddellijk voor meer gevaar en balvastheid voorin. Toch was het allemaal onvoldoende zodat de 1550 aanwezige supporters geen enkele goal te zien kregen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties