Reactie De Sutter: "Dit kan niet blijven duren"

De Sutter: "Dit kan niet blijven duren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter scoorde tegen Genk weer twee keer. Dat maakt zeven doelpunten in zijn laatste drie titularisplaatsen. En toch weet De Sutter dat hij bij een terugkeer van Mbokani weer op de bank vliegt. En dat is een situatie waar hij zich niet bij neerlegt.

Het was een uitermate openhartige De Sutter die na de match de pers te woord stond. Deze week zei Van den Brom nog dat de aanvaller zich neerlegt bij zijn rol, maar die spreekt zijn coach resoluut tegen. "Tuurlijk niet, ik heb ook mijn eergevoel", vertelde de spits. "Ik leg me zeker niet neer bij mijn rol. Het is heel hard als je vijf keer scoort in twee wedstrijden en dan op de bank vliegt."

"Wat ik daaraan moet doen? Wat kan ik doen? Hard werken op training. Het werd tijd dat ik daarvoor beloond werd en leuk dat ik dan ook twee keer scoor, maar dit kan niet blijven duren. Het is een situatie waar je als voetballer mee moet leren leven, maar het kan ook niet blijven duren."

Dat Mbokani nu zijn concurrent is terwijl hij in het begin van het seizoen met hem samenspeelde zint hem blijkbaar ook niet. "Ik vond dat het goed liep met Mbokani. We zijn ook twee andere types. Dieu heeft natuurlijk zijn kwaliteiten, maar ik ook."

En De Sutter lijkt de situatie niet te blijven dulden. Hij heeft nog een contract tot 2014, maar of hij dat gaat uitdienen is nog maar de vraag. "Als je bijna niet van de bank komt, moet je toch beginnen met vragen te stellen. Aan het einde van het seizoen zal ik een afrekening maken van hoeveel ik gespeeld heb en of ik niet iets anders moet gaan zoeken. Nu speel ik misschien heel de maand januari, maar ik vrees al wat er gaat gebeuren als Mbokani terugkomt van de Afrika Cup."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties