Interview De Jong: "Proto is klaar voor Europese top"

De Jong: "Proto is klaar voor Europese top"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Max de Jong wil niet met de eer gaan strijken, maar het is echt wel een prestatie om als doelman derde te eindigen op de Gouden Schoen. Volgens de keeperstrainer van de Brusselaars is Proto met voorsprong de beste van België.

Voor De Jong is het natuurlijk moeilijk vergelijken. De Nederlander maakte woensdag zijn eerste Gouden Schoen mee. "Maar ik heb gehoord dat het niet makkelijk voor doelmannen is om op het podium te geraken", vertelde hij ons. "Maar het is absoluut verdiend. Proto steekt er met kop en schouders bovenuit. Zijn sterkste punt? Zijn aanwezigheid. Als de match begint, staat hij er direct. Het is een doelman met goede reflexen. Zijn zwaktes? Uitvoetballen, maar dat weet hij zelf ook en daar werkt hij hard aan."

De Jong hoopt natuurlijk nog lang met Proto te werken, maar ziet ook kansen voor zijn poulain. "Hij is klaar voor de Europese top volgens mij. Hij kan naar Engeland. Ok, hij is niet de grootste, maar hij heeft lef en dat heb je daar vooral nodig. Wat een Mignolet kan, kan hij ook. Natuurlijk heb ik het liefst dat hij blijft, zoals ik alledrie mijn doelmannen wil houden."

Maar op de bank heeft vooral Thomas Kaminski het moeilijk. "Ja, dat is natuurlijk zo, maar zolang Proto hier is, is hij de nummer 1. Maar Thomas kan er ook inkomen. Stel je voor dat Silvio zich blesseert. Ik ben alvast blij met drie zulke goeie doelmannen, met ook nog Davy Roef."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties