Reactie Been baalt: "Om de haren uit je hoofd te trekken"

Robby Morren
Robby Morren
| 101 reacties
Been baalt: "Om de haren uit je hoofd te trekken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk ging onderuit op het veld van KV Mechelen. Na 1 overwinning in 5 competitiewedstrijden zien de Limburgers KV Mechelen naderen tot 4 punten. Mario Been was vooral niet te spreken over de late tegengoal die zijn team slikte.

Robby Morren in Mechelen

Genk speelde een uitstekende eerste helft. De Limburgers lieten de bal goed rondgaan, creëerden verscheidene doelrijpe kansen - Plet had altijd moeten scoren - en doelman Köteles zag amper een bal passeren. De tweede helft bleef daar nog maar weinig van over, het was al KV Mechelen wat de klok sloeg. Toch scoorde Buffel de gelijkmaker met nog 7 minuten te gaan maar zoals dit seizoen al veel te vaak gebeurde incasseerde Genk nog een doelpunt in de slotminuten. Mario Been was eerlijk in zijn analyse.

"Wij hebben een geweldige eerste helft gespeeld. We creëerden een viertal hele goede mogelijkheden zonder zelf iets weg te geven maar we scoorden niet. In de tweede helft leden we te snel balverlies waardoor we de tegenstander opnieuw vertrouwen gaven en toen hadden zij de betere mogelijkheden. We kwamen 1-0 achter maar met nog een tiental minuten te gaan kwamen we gelijk en dan moeten we dat punt altijd over de streep trekken."

Roepen langs de lijn
Genk incasseerde dit seizoen al veel te vaak een goal in de slotfase. Dat weet ook de oefenmeester. "Als je ziet hoe wij die 2-1 incasseren, dat is om de haren uit je hoofd te trekken. Ik stond te gillen want de spelers bleven naar voor rennen. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit enorme leermomenten zijn. Dit gebeurt ons veel te vaak en dat is toch een stuk ervaring. Ik kan als coach wel roepen langs de kant om te blijven en Julien en Khaleem bleven dus de balans moest er zijn. Iedereen gaat maar en dan heb je iemand nodig die zegt 'stop'. Je moet een wedstrijd kunnen lezen."

Efficiëntie
"Als ik de wedstrijd analyseer, moet ik zeggen dat we zo moeilijk tot scoren komen terwijl we wel de kansen hebben. We hadden de partij in de eerste helft moeten beslissen met alle kansen die we toen kregen. Ik maak de spelers geen verwijt want als we deze mentaliteit elke week aan de dag leggen, wil ik het nog wel zien. Met hetgeen ik de eerste helft gezien heb, kunnen we wel verder maar het wordt toch ook tijd dat we een stuk slimmer worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties