Interview Mulemo: "Als ploeg te onervaren in Afrika Cup"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mulemo: "Als ploeg te onervaren in Afrika Cup"
Foto: © SC

Landry Mulemo behoorde tot de selectie van Congo voor de Afrika Cup maar speelde er niet. Op het moment dat de selectie gemaakt werd was hij geblesseerd, maar de coach nam hem toch op in de kern.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Dat was een teken van vertrouwen", aldus Mulemo. "Ik kwam geblesseerd aan op het trainingskamp maar toen de ploeg afgeslankt werd van 30 naar 23 spelers was ik er toch bij. Was ik 100% fit geweest, had ik zeker gespeeld."

Erg teleurgesteld dat Congo er snel uitlag was Mulemo niet: "We missen nog ervaring op dat niveau. Het was zeven jaar geleden dat Congo zich nog eens kon plaatsen. Amper vier spelers in de kern hadden al ervaring op de Afrika Cup."

De blessure liep Mulemo op tegen Club Brugge in december, meteen zijn laatste competitieve wedstrijd: "Ik voel me wedstrijdfit, ik heb niet het gevoel dat ik matchritme mis. Ik speelde ook twee vriendschappelijke interlands met Congo."

Landry Mulemo is ervan overtuigd dat Kortrijk kans maakt in Genk: "We hebben niets te verliezen. Genk speelt ook drie wedstrijden per week, ook dat spreekt in ons voordeel. Rekenen wil ik niet, we moeten het match per match bekijken. Aan het eind van de rit zien we wel waar we stranden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties