Zulte Waregem mogelijk te bezichtigen op de Heizel

Jens Van der Borght
| 57 reacties
Zulte Waregem mogelijk te bezichtigen op de Heizel
Foto: © SC

Zulte Waregem is dit jaar bezig aan een schitterend seizoen. Het team bleef dit seizoen al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen waardoor het een tweede plaats in het klassement inneemt. Als Zulte Europees voetbal haalt zullen ze moeten uitwijken naar een ander stadion.

Zulte Waregem, dat ondertussen zeker is van een plaats in de play offs, staat tweede met 6 punten voorsprong op de nummer drie Racing Genk. Daarnaast heeft het nog een inhaalwedstrijd tegoed. Moesten de mannen van Dury een Europees ticket bemachtigen zullen ze moeten uitwijken naar een ander stadion. Het Regenboogstadion voldoet niet aan de normen die de UEFA oplegt.

In het seizoen 2006-2007 speelde Zulte Waregem al eens Europees. Toen speelden ze hun thuismatchen op het veld van AA Gent. In de laatste voorronde voor de poulefase schakelde ze knap Lokomotiv Moskou uit. In een poule met Austria Wenen, Sparta Praag en Espanyol wist Essevee zich knap te plaatsen voor de volgende ronde. Hierna moesten ze echter de duimen leggen tegen Newcastle United.

Het bestuur van Gent wou dit jaar opnieuw Essevee toegang verlenen tot hun stadion voor Europese wedstrijden. De stad Gent ging hier echter niet mee akkoord. Daarom zal Zulte moeten uitwijken naar het Jan Breydelstadion, het Kiel of het Koning Boudewijnstadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties