"Benzema wil niet meezingen, dus moet hij eruit!"

Fabian Morren
| 18 reacties
"Benzema wil niet meezingen, dus moet hij eruit!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse politieke partij Front National heeft een oproep gedaan om Karim Benzema te weren uit de Franse nationale ploeg. De spits weigert het volkslied mee te zingen en dat vindt de extreemrechtse partij onbegrijpelijk.

Benzema is van Algerijnse afkomst. In een radioprogramma verklaarde de spits van Real Madrid dat hij de Marseillaise niet meezingt voor interlands.

"Ik hou van het nationale team. Ik snap niet dat er mensen zijn die dat in twijfel trekken. Het is altijd een droom geweest om voor Frankrijk te spelen. Maar niemand kan mij aan het zingen krijgen", zegt Benzema.

"Ik snap niet wat het probleem is", vervolgt de aanvaller. "Zinedine Zidane zong ook nooit het volkslied. Er zijn fans in het stadion die ook niet meezingen. Wat belangrijk is, is dat we een eenheid vormen."

Eric Domard van het Front National reageert scherp: "La Marseillaise zingen is een must voor elke sporter als je op het hoogste niveau de eer van de natie mag verdedigen. Het Front National veroordeelt de beledigende houding die wederom het imago van het Franse nationale team beschadigt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties