Van Holsbeeck: "Fiscaal voordeel enige manier om te concurreren"

Van Holsbeeck: "Fiscaal voordeel enige manier om te concurreren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgische clubs hoeven op dit moment slechts 80 procent van de bedrijfsvoorheffing door te storten aan de fiscus. De UEFA stelt nu een onderzoek in of dit in de toekomst nog wel zal kunnen. Volgens de clubleiders is dat voordeel noodzakelijk.

"Voor ons is deze regeling de enige manier om nog een beetje te concurreren met het buitenland", vertelt Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Als ze ons dat ook nog afnemen, zie ik het somber in. Dan wordt het helemaal onmogelijk om een groot talent als Dennis Praet enkele jaren hier te houden of betere buitenlanders aan te trekken."

Zijn collega bij Club Brugge, Vincent Mannaert, sluit zich daarbij aan. "Tegen het principe van gelijkheid heeft niemand bezwaren, maar dit is een complexe materie en ik mis een gestructureerde aanpak. Wat infrastructuur betreft kunnen wij ons niet meten met Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Landen die subsidies kregen om stadions te bouwen voor het EK of WK, waardoor de clubs de mogelijkheden kregen om hun budget op te trekken. Ook dat is eigenlijk overheidssteun."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties