Heist blijft in de gevarenzone na verlies op Moeskroen

Conrad Grayson

Moeskroen-Peruwelz won vanavond in eigen huis met 3-0 en houdt SK Heist op die manier in de gevarenzone.

Het was een wedstrijd waarin Moeskroen, zoals verwacht, het overwicht had. De thuisploeg voetbalde in de eerste helft enkele goede kansen bij elkaar en wist regelmatig gevaarlijk op te duiken voor doel. Heist wist zich goed te weren, en kon er af en toe goed uitkomen.

Toch konden de bezoekers niet verhinderen dat Seoudi op vlak van rust de 1-0 op het scorebord zette.

Moeskroen kwam als beste ploeg uit de kleedkamer met enkele goede kansen. Een tweede en derde doelpunt van de 19-jarige Costa Ricaan Ruiz in de 66ste en 77ste minuut namen alle hoop bij de bezoekers weg. Heist kon geen vuist meer maken, en wist dat het over was.

SK Heist verloor vandaag drie kostbare punten, die nodig waren om uit de gevarenzone te komen. Het zal morgen bang afwachten worden, wat rechtstreekse concurrenten Oudenaarde en Sint-Niklaas doen bij Eupen en Westerlo.