Papa Odjidja sluit terugkeer naar Anderlecht niet uit

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 124 reacties
Papa Odjidja sluit terugkeer naar Anderlecht niet uit
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De kans is groot dat Vadis Odjidja-Ofoe het treffen van komende zondag tussen Anderlecht en Club Brugge met stip heeft aangeduid in zijn agenda. De middenvelder van blauw-zwart werd immers opgeleid in de hoofdstad.

Vadis gold een lange tijd als één van de grote talenten van het Astridpark. Toch kwam er in 2007 een abrupt einde aan de samenwerking. De middenvelder klaagde over een gebrek aan speelkansen en trok naar het Duitse Hamburg.

“Ik was destijds vooral ontgoocheld in Frank Vercauteren (de toenmalige trainer van Anderlecht, nvdr)”, vertelt vader Henri in Het Nieuwsblad. “Als Ariël Jacobs toen al trainer was geweest, waren we wellicht nooit naar Duitsland getrokken. Maar op dat moment wisten we niet dat Anderlecht in Vadis geloofde. Anders hadden ze in 2009 nooit gevraagd om terug te komen. Ik had het lef moeten hebben om met het bestuur te gaan praten.”

De middenvelder van blauw-zwart leek afgelopen zomer op weg naar het Engelse Everton. De transfer werd echter vier minuten te laat beklonken en het feestje ging niet door. “Vadis heeft zich over die ontgoocheling gezet”, vertelt papa Odjidja daarover. “Sinds de dood van zijn moeder relativeert hij alles veel gemakkelijker. Al hoop ik natuurlijk dat hij ooit in een grote competitie kan gaan spelen.”

Maar vooral de titel met Club Brugge telt nu. “Ik hoop dat Vadis zondag kan scoren in het Astridpark. Dan kan hij Anderlecht tonen dat ze destijds fout waren. Misschien gaan de Anderlecht-fans dan wel fluiten, maar ergens beseffen ze ook wel dat hij nog een beetje van hen is. Misschien keert hij zelfs ooit wel nog terug naar Brussel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties