Interview Van den Brom twijfelt tussen twee spitsen of één

Van den Brom twijfelt tussen twee spitsen of één
Foto: © SC

John van den Brom was er gisterennamiddag nog niet uit: teruggrijpen naar het systeem met twee spitsen van de goede tweede helft tegen Club Brugge of toch maar de 4-3-3. Veel zal ook afhangen van wie er aangeeft helemaal fris te zijn.

De veldslag tegen Brugge is immers niet in de koude kleren gekropen. "Morgen (vandaag, nvdr.) bepaal ik pas wie er in de selectie zal zitten. Er zijn geen blessures, maar wel veel spelers van wie ik nog zag dat ze niet helemaal fris zitten. Het is een slijtageslag geweest zondag en dat heeft veel kracht gekost. En we hadden relatief weinig tijd om te herstellen. Ik reken op de eerlijkheid van de spelers om me te zeggen of ze klaar zijn voor de wedstrijd."

Ondertussen is de vraag of Anderlecht vanavond met twee spitsen aantreedt of in zijn gewone 4-3-3. "Ik heb de twee opties, dat weten jullie ook", zei Van den Brom. "Volgens mij blijft onze beste veldbezetting 4-3-3, maar we hebben twee heel sterke spitsen. Dat bewezen ze zondag nog eens. De wisselwerking tussen de twee was quasi perfect en dat leverde drie goeie kansen op. Met die veldbezetting ontstond er iets tegen Club."

Na de 2 op 9 is er druk in het Astridpark, maar zelf voelt Van den Brom zich nog niet bedreigd. "Kijk, ik weet dat er druk is, maar de leiding heeft nog niet op tafel geklopt of ik voel ook geen extra druk van hen. Ik leg mezelf wel druk op. Ik besef dat we een slechte reeks neerzetten, maar daardoor voel ik dat niet. Net als ik niet euforisch deed toen we die sterke reeks van twaalf winstmatchen op rij neergezet hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties