Interview Vandiepenbeeck: "Een schande tot op het eind"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Vandiepenbeeck: "Een schande tot op het eind"
Foto: © SC

Het is over en uit voor White Star Woluwe. De ambitieuze tweedeklasser begon als profclub aan het seizoen en pakte de eerste periodetitel. Aan het sprookje kwam echter maandag een einde. Middenvelder Vincent Vandiepenbeeck vindt het een schande.

Door Sander De Graeve

De vereffening hing al een tijdje in de lucht, kwam de klap toch nog hard aan?

“Het is natuurlijk nooit plezant als je zoiets definitief hoort. Ik ben wel tevreden dat er duidelijkheid is. Het was al maanden balanceren tussen financiële redding ja of nee, het werd uiteindelijk dus nee. Blijkbaar krijgen we allemaal onze C4 en kan iedereen dus een andere ploeg of werk zoeken”, aldus Vandiepenbeeck aan Voetbalkrant.com.

Dit is toch een gigantische domper op een veelbelovend seizoen?

“Zeker, we werden professioneel en hadden erg veel ambitie en pakten een periodetitel. Die eindronde is nu dus weg, wat natuurlijk spijtig is. We hadden een heel goede ploeg, maar met zulke problemen kan je niet blijven presteren. Als je weet dat er geen geld en geen toekomst is, kan het niet blijven duren.”

Heeft de club volgens u stappen overgeslagen?

“Ik denk dat veel mensen tegen het professioneel statuut waren. De voorzitter was er wel 100% mee bezig. De meeste spelers hadden werk buiten het voetbal en moesten dat dus opgeven om prof te worden. We hebben in zijn project geloofd. Alles leek mooi en rooskleurig, maar eigenlijk is er nooit geld gekomen.”

Gaan er nog veel spelers overblijven voor de volgende wedstrijden?

“Ik alleszins niet, ik speel al een tijdje niet door deze situatie. Eerlijk gezegd denk ik niet dat er veel spelers zullen spelen, en zij die dat wel doen, doen het om zich in de vitrine te plaatsen. Ik denk dat de meesten het kotsbeu zijn. Het is al maanden dat ze ons eigenlijk in ons gezicht uitlachen, na een tijdje gaat dat niet meer.”

"De voorzitter hebben we zelfs niet gezien. Een schande"

Intussen hebben jullie een vergadering gehad met het bestuur, heb je de voorzitter gezien?

“Neen, die hebben we zelfs niet gezien. Het hele verhaal blijft dus een schande tot op het eind. Er was wel een advocaat aanwezig samen met enkele bestuursleden. Die hebben zich wel geëxcuseerd.”

Waar ligt uw toekomst nu, zijn er al contacten?

“Ik heb contact met enkele clubs. Het zijn ploegen uit eerste en tweede klasse. Ook zijn er enkele buitenlandse pistes, maar daar wil ik zeker niets over kwijt. Ik ben nog bij geen enkele van die clubs op bezoek geweest, als er nog niets concreet is, zwijg ik liever. Het is bij die andere ploegen ook geen prioriteit, die zitten nog midden in het seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties