Reactie De Sutter: "Het is makkelijker in een 4-4-2"

De Sutter: "Het is makkelijker in een 4-4-2"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht greep 135 minuten geleden terug naar het 4-4-2 systeem en dat leverde hen welgeteld vier punten van de vijf die ze hebben op. Een systeem met zowel Dieumerci Mbokani als Tom De Sutter lijkt dus te rederen.

De Sutter scoorde zijn twaalfde van het seizoen en bewees nog maar eens zijn belangrijkheid. "Jullie tellen en ik lees soms ook wel de kranten", lachte de aanvaller achteraf. "Ik ben blij met mijn prestatie maar vooral met het feit dat we eindelijk gewonnen hebben. En met de manier waarop."

De manier waarop kwam vooral door het 4-4-2-systeem dat Anderlecht tegenwoordig beter ligt. "Het is voor veel spelers makkelijker zo", aldus De Sutter. "Het neemt druk weg van de eenzame aanvaller. En we kunnen veel meer pressing zetten. Het is alleen spijtig dat we door die rode kaart veel energie moeten verbruiken hebben. Maar fysiek staan we sterk. We hebben twee wedstrijden met tien moeten spelen en toch doen we het in die periodes goed."

Die rode kaart belette Anderlecht om verder door te duwen. "Ik vond het straf dat hij rood trok. Oli heeft al zoveel jaren zonder rode kaart gespeeld, maar nu krijgt hij er twee op één seizoen. Het is heel frapant! Ik speel hier nu vijf seizoenen en we hebben nog nooit zoveel rode kaarten gekregen als dit seizoen. Het zal wel aan onze manier van spelen liggen zeker?", zei De Sutter met een knipoog.

Met de zege kan er met vertrouwen uitgekeken worden naar de verplaatsing naar Zulte Waregem. "Het vertrouwen is eigenlijk nooit weg geweest", bevestigde De Sutter wat zijn ploegmaats eerder op de week al zeiden.

En voor De Sutter was er ook nog een doelpunt weggelegd. "Jovanovic had me voor de wedstrijd al gezegd: 'ik ga je een assist geven, zie maar dat je er bent'. Dat we beter spelen met mij in de ploeg? Dat is niet mijn verdienste, maar die van de hele ploeg."  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties