Interview Dury: "Wie leeft in het verleden heeft geen ambitie"

Dury: "Wie leeft in het verleden heeft geen ambitie"
Foto: © SC

Aernout Van Lindt in Waregem

Speelse jongeren

“We hebben de knop snel omgedraaid na de verloren wedstrijd tegen Standard en focussen nu terug op de volgende twee wedstrijden. We mogen niet te veel energie verliezen aan de gebeurtenissen van het verleden. Wie terugkijkt is zijn focus op de toekomst kwijt. Wie leeft in het verleden heeft geen ambitie.”

“Het helpt dat we zoveel jonge spelers hebben. Zij zijn speels en vergeten daardoor ook heel snel. Vergeet ook niet: nooit eerder stond Zulte Waregem op de derde plaats op zeven wedstrijden van het einde. We mogen dus zeker niet opgeven na drie matchen.”

Lekke band

“Om het te vergelijken met de Ronde van Vlaanderen: misschien zijn we al een keer ‘plat gevallen’ in deze play-offs. Dat doet pijn, maar uiteindelijk zitten we er nog altijd bij. Misschien dat we nu wel naar de tweede lus op de Kwaremont gaan in de volgende belangrijke wedstrijden.”

“We hebben nog veel moeilijke wedstrijden voor de boeg, dus daar moeten we naar kijken. De match van vrijdag was interessant, maar die van donderdag wordt ook heel interessant. Je moet natuurlijk een keer winnen in de play-offs.”

“Als we in onze volgende twee wedstrijden 1 keer winnen, dan blijven we competitief in deze play-offs. Dan hebben we 5 op 15 en kunnen we zeker nog meespelen voor de Europese tickets. Als we twee keer zouden verliezen, dan wordt het aanhaken.”

“We hebben nog geen geluk gehad in deze play-offs, maar ‘chance’ is inherent aan de sport. We kunnen ook geen volledige PO I blijven ongeluk hebben, dus het zal wel een keer keren. We zouden een doelpuntenmaker missen en nu ook al een leider missen. Dan missen we wel veel en zou het stilaan vreemd zijn dat we zo lang tweede hebben gestaan.”

“Brugge heeft veel aanvallende kwaliteiten”

“De wedstrijd tegen Brugge zal zeker moeilijk zijn. In de thuiswedstrijd hebben we wel bewezen dat het close zit tussen ons. We moeten er positief blijven tegenaan gaan. De play-offs zijn sowieso enorm spannend, met vijf ploegen op een zakdoek van elkaar.”

“Club Brugge heeft met Bacca en Lestienne twee spelers die enorm veel diepte in het spel kunnen steken. Ze maken ook 50% van de doelpunten samen, wat zeker iets wil zeggen. De ene heeft een goede linkervoet en de andere een goede rechtervoet.”

“Verder hebben ze ook nog een goede aangever en nog een paar spelers die aanvallend het verschil kunnen maken, dus hebben ze alles samen veel aanvallende kwaliteiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties