Reactie Leye: "Ergens gelezen dat er geen 'killers in de ploeg waren"

Leye: "Ergens gelezen dat er geen 'killers in de ploeg waren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als er iets bestaat als de perfecte wedstrijd voor een individuele speler, dan zal Mbaye Leye dat donderdagavond toch dicht benaderd hebben. Drie kansen, drie goals en wat voor een goals!

Het was lang wachten alvorens Leye zich liet zien. Even nagenieten in de kleedkamer moet de Senegalees gedacht hebben. Dik verdiend ook, want de drie goals die hij scoorde waren allemaal pareltjes en dan gaf hij ook nog de assist voor de 1-2 van Berrier. "Het was een collectieve prestatie", lachte de aanvaller de complimentjes die hij kreeg toegeworpen weg. "De organisatie stond er en we scoorden het tweede doelpunt op het ideale moment."

Blijft het wel een feit dat Leye nog nooit iets dergelijks op de Belgische velden liet zien. "Vandaag moesten we er staan en ik stond er. Zulte Waregem had vandaag nood aan een efficiënte spits. Ik had ergens gelezen dat er geen 'killers' in de ploeg waren. Vandaag was misschien wel een goed antwoord."

Verjaardagscadeau voor zoontje

En dat op de verjaardag van zijn zoontje, die vandaag vijf werd. "Een mooi cadeau voor hem. Ik kon er niet zijn om de taart aan te snijden, maar ik hoop dat hij de wedstrijd op tv gezien heeft en er van genoten heeft. Ook voor mij was het een fantastische avond. Op het niveau van efficiëntie zal het moeilijk worden om ooit nog beter te doen", lachte hij. "Het was een heel mooie dag."

Zondag kunnen de jongens van Franky Dury voor de vierde keer deze play-offs de leiding proberen over te nemen in een rechtstreeks duel met leider Anderlecht. "Zondag wordt een sleutelmoment in deze play-offs. We moeten thuis punten pakken tegen Anderlecht. En nee, ze moeten niet alleen mij in het oog houden. Iedereen bij ons kan scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties