Interview Ruytinx: "Ik kan nog belangrijk zijn"

Conrad Grayson
| 8 reacties
Ruytinx: "Ik kan nog belangrijk zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bjorn Ruytinx raakte in het begin van het seizoen ernstig geblesseerd en moest na een lange revalidatie opnieuw knokken voor een basisplaats. De aanvaller sprak met Voetbalkrant.com over OH Leuven en zijn twijfelachtige toekomst.

“Mijn oude niveau begint stilaan terug te komen”

Ruytinx zijn contract loopt op het einde van dit seizoen af bij OH Leuven en weet nog niet wat de toekomst hem zal brengen. El Toro speelde al negen seizoenen voor de Leuvenaars en is er bij wijze van spreken kind aan huis.

“Een vertrek bij OH Leuven zou heel zwaar zijn voor mij. Ik ben daar eigenlijk groot geworden en ken de club door en door. Maar zo gaat het nu eenmaal in de voetbalwereld. Ik moet ook nog een gesprek hebben met het bestuur en dan zien we wel wat er uit de bus komt.”

De aanvaller van OH Leuven raakte afgelopen zomer, tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen, geblesseerd aan de kruisbanden.

“Ik heb zeven maanden in de lappenmand gelegen, maar stilaan begint mijn oude niveau terug te komen. Vorig jaar startte ik elke wedstrijd en dit jaar moest ik het voorlopig doen met enkele invalbeurten. Ik hoop toch nog twee wedstrijden te kunnen starten om te laten zien dat ik het nog altijd kan.”

“Ik heb nog veel te bieden”

Ruytinx vindt bijlange niet van zichzelf dat hij opgebrand is en denkt dat hij de ploeg nog veel te bieden heeft. “Ik vind van mezelf dat ik een belangrijke persoon in de kleedkamer ben en dat ik een positieve invloed kan hebben op de andere spelers. Ik voel dat ik nog een rol van betekenis kan spelen in de groep", aldus Ruytinx aan Voetbalkrant.com.

Er kwam veel interesse van andere clubs toen bekend werd dat Ruytinx zijn toekomst bij OH Leuven twijfelachtig was. Zo zou KV Oostende wel belangstelling tonen om de aanvaller aan te trekken.

“Ik wil zeker blijven voetballen want het is de mooiste job die er bestaat. Oostende is een leuke club en ik ken hun coach ook heel goed. Ik sluit zeker niets uit.”

“Ik ben ondertussen ook al op gesprek geweest bij clubs vanuit verschillende reeksen, om te luisteren naar hun voorstel. Toch beslis ik na de play-offs pas over mijn toekomst. Als ik zelf ondervind dat ik het niveau niet meer aankan, dan is mijn keuze snel gemaakt. Dat is ook wat ik elke club verteld heb.”

“Het publiek wil zeker niet dat ik vertrek”

Het publiek van OH Leuven zou niet liever hebben dat Ruytinx bij de club blijft. Hij is namelijk de ‘chouchou’ van de Vlaams-Brabanders. Zij hebben hem zelfs de bijnaam El Toro gegeven, verwijzend naar de stier op het veld die strijdt voor elke bal.

“Het publiek van OH Leuven is geweldig. Het gevoel dat je krijgt als ze jouw naam scanderen, is onbeschrijflijk. Ik ben dan ook een speler die tussen het volk staat. Ik zal nooit als eerste naar huis gaan. Zelfs als we slecht gespeeld hebben, dan zal ik geen discussie of vraag uit de weg gaan. Ik heb mij vanuit de provinciale reeksen naar boven geknokt en heb ook nooit anders geweten dan tussen de supporters te staan. Dat is het mooiste wat er is.”

Wij vroegen Ruytinx ten slotte over de ambitie van OH Leuven in play-off II. De aanvaller denkt zeker nog niet dat de Leuvenaars uitgeteld zijn voor de titelstrijd en spreekt zelfs over een 7 op 9 in de komende drie wedstrijden.

“We waren heel goed gestart aan play-off II, maar dan hebben we het wat laten hangen. Ondanks het verlies tegen KV Mechelen vond ik dat we behoorlijk goed speelden. Er was, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Sporting Charleroi, opnieuw strijdlust te zien, zeker in de tweede helft. Soms moet je ook gewoon dat tikkeltje geluk hebben om te winnen. De komende wedstrijd in KV Mechelen willen we liefst winnen, maar met een puntje zijn we ook niet ontevreden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties