Tweede Belgian Homeless Cup start op 24 april in Leuven

Conrad Grayson
| 2 reacties
Tweede Belgian Homeless Cup start op 24 april in Leuven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op woensdag 24 april gaat het tweede nationale tornooi van de Belgian Homeless Cup in Leuven door. Het homeless team van Leuven neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de competitie en treedt al meteen als gastheer voor het tornooi op.

De Belgian Homeless Cup is in de eerste plaats een sociaal project en is bedoeld voor daklozen, mensen in thuislozenzorg en andere vormen van begeleid wonen, vluchtelingen en mensen die afkicken van een drugs- of alcoholverslaving. De bedoeling is om de deelnemers een houvast te bieden, zodat ze aan een mooie toekomst kunnen bouwen.

In dit tornooi strijden veertien ploegen van dak- en thuislozen voor de eindoverwinning. Twee straatvoetbalterreinen worden opgezet aan Park Den Bruul. Het zal tornooi zal onder leiding staan van voormalige topscheidsrechter Frans Van den Wyngaert.

Doorheen de dag is er ook muziek en animatie door de FABOTASTIX, komen Ronny Van Geneugden en enkele spelers van OHL mee supporteren en zorgen vrijwilligers voor catering aan democratische prijzen.
De inkom is gratis.

De eerste Belgian Homeless Cup dit jaar, die normaal gezien op 12 maart in Kortrijk doorging, werd geannuleerd wegens hevige sneeuwval. Meer informatie daarover hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties