Reactie Matthys: "Allesbeslissende wedstrijd tegen Gent"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Matthys: "Allesbeslissende wedstrijd tegen Gent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen zette zaterdagavond KV Kortrijk opzij met 2-1. Tim Matthys zag hoe de wedstrijd kantelde nadat KVK-speler Oussalah nog voor de rust tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

“Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar we hadden in de eerste helft wel het overwicht. Het doelpunt van Kortrijk kwam dan ook wat uit de lucht vallen”, meent Matthys. “De wedstrijd kantelde wel in ons voordeel na de rode kaart van Oussalah.”

“Na de uitsluiting was het voor ons gewoon zaak om op zoek te gaan naar dat tweede doelpunt. Eens we op voorsprong kwamen, hebben we geprobeerd om die voorsprong zo lang mogelijk te verdedigen. We hebben gewonnen en zijn dus in onze opzet geslaagd”, aldus de Bergen-aanvaller.

Bergen zou na dinsdag wel eens volop kunnen meedoen voor groepswinst in play-off II. Als de nederlaag van vorige week tegen Kortrijk omgezet wordt in een forfaitscore in het voordeel van Bergen, dan naderen De Draken in de stand tot op één puntje van leider AA Gent.

“We hebben daar binnen de groep nog niet over gepraat”, geeft Matthys toe. “We weten wel dat dinsdag de uitspraak volgt, maar ik denk zelfs niet dat de club een klacht heeft ingediend. Maar mits drie punten extra doen we weer volop mee.”

Matthys droomt zelfs al luidop van een allesbeslissende wedstrijd tegen AA Gent. “Het zou heel mooi zijn mochten we op de laatste speeldag een allesbeslissende wedstrijd moeten spelen tegen AA Gent. De play-offfinale halen, net als vorig seizoen, dat zou heel mooi zijn”, besluit de rechtsbuiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties