Reactie Keet: "Wedstrijd kon alle kanten uit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Keet: "Wedstrijd kon alle kanten uit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Darren Keet was zaterdagavond de uitblinker bij Kortrijk in het Jules Ottenstadion. Ook hij kon echter niet verhinderen dat Gent met de punten ging lopen.

Cédric De Volder in Gent

De Kortrijkzanen hadden lang uitzicht op een gelijkspel in de Arteveldestad. Vooral Darren Keet had een groot aandeel in de nipte winst van de Buffalo’s. De Zuid-Afrikaan stond pal op doelpogingen van onder anderen Ilombo Mboyo, David Hubert en Christophe Lepoint. De goalie was echter kansloos op het wondermooie doelpunt van de Gentse aanvoerder.

“Het was inderdaad een prachtig doelpunt”, vertelt Keet. “Al wil ik daar niet te ver over uitweiden. Ik vind dat we verder geen slechte wedstrijd hebben gespeeld. We verdedigden goed en dan is het jammer dat het doelpunt alsnog valt. Al wisten we natuurlijk op voorhand dat het moeilijk is om in Gent te komen voetballen.”

Toch wil de Zuid-Afrikaanse doelman niet gezegd hebben dat de Buffalo’s verdiend met de drie punten gingen lopen. “Of Gent deze wedstrijd verdiend gewonnen heeft? Dat is moeilijk te zeggen. Het kon alle kanten uit in deze match. Ook wij hebben in de slotfase nog enkele kansen gekregen.”

De defensie van de Kerels werd bij momenten aan stukken gereten door Mboyo en Yaya Soumahoro. “Gent is nu eenmaal een aanvallend ingesteld team”, gaat Keet verder. “Ze zetten bovendien hoog druk op de bal waardoor het voor ons bij momenten moeilijk was om aan voetballen toe te komen. Ik was bovendien verrast dat Hervé Kage niet in de basis stond. Hij was de laatste weken nochtans op dreef.”

“Het is nu zaak om tegen Lierse het seizoen in schoonheid te beëindigen”, besluit de doelman. “We gaan ons alvast goed voorbereiden om onze supporters iets extra te schenken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties