Maracana klaar voor WK

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Maracana klaar voor WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er wordt opnieuw gevoetbald in het legendarische Maracana. De voetbaltempel onderging een drie jaar durende renovatie. In 2014 vindt de finale van het WK er plaats.

Het Maracana-stadion in het Braziliaanse Rio de Janeiro is een mythe in de voetbalwereld. Het stadion werd gebouwd naar aanleiding van het wereldkampioenschap in 1950. Oorspronkelijk bood het plaats aan maarliefst 183.000 toeschouwers. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen er anno 2013 nog zo’n 95.000 voetbalfans binnen.

De voorbije drie jaar onderging de voetbaltempel een facelift. Het stadion is immers het decor voor de WK-finale in 2014. Twee jaar later worden ook de Olympische Spelen er georganiseerd. “Maracana ziet er fantastisch uit”, aldus voormalige topvoetballer Ronaldo, die het stadion inhuldigde met een vriendschappelijk duel. “Ik ben blij om het stadion terug te zien. Het is immers een symbool van ons land.

In juni wordt de tempel echt ingewijd. Dan staan er drie Confederations Cup-wedstrijden op het programma. Dat toernooi wordt gezien als de generale repetitie voor het wereldkampioenschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties