Reactie Mbokani: "Grootste ontgoocheling in België"

Mbokani: "Grootste ontgoocheling in België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De man die Anderlecht terug in de match bracht, was ook de man die achteraf in zak en as zat. Dieumerci Mbokani miste in de absolute slotfase een strafschop en liet daarmee een gelijkspel op het veld van Club Brugge liggen.

Het zijn hallucinante cijfers: 11 op 17 gemiste strafschoppen dit seizoen. Voor Dieumerci Mbokani ook al zijn derde van het seizoen na missers tegen Kortrijk en Standard. "Zwaar ontgoocheld", knikte een teneergeslagen Mbokani achteraf. "Misschien is dit wel mijn grootste ontgoocheling hier in België. Het blijven strafschoppen. Ik wil hem eerst links trappen en bedenk me dan. Daardoor mis ik. Dat hij zegt dat hij me die kant opgedwongen heeft? Ik heb hem niet eens bekeken."

Mbokani was samen met Kljestan aangeduid om de elfmeters te geven. "Ja, maar ik stond als eerste op het lijstje en ik wou mijn verantwoordelijkheid opnemen. Goh, ik kan niet zeggen hoe ik me voel. Het was heel belangrijk om hier vandaag een resultaat mee naar huis te nemen en dat doen we niet. Een gelijkspel zou al heel wat geweest zijn na 2-0 achter te hebben gestaan."

Mbokani scoorde nog maar twee keer in de play-offs. "En dat is niet genoeg. Er zijn nog vier matchen te spelen en de titel is nog niet weg. Ik beloof dat ik nog iets speciaal zal doen. Er is veel druk op mijn schouders, maar daar hou ik me niet mee bezig. Iedereen verwacht prestaties van mij, maar ik blijf gewoon voetballen. Ik geef vandaag toch een assist en lok een penalty uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties